Salı, Temmuz 05, 2011

neden fenerli degiliz


yillar once burdurdayken hatirliyorum babamdan dolayi ortanca abim ve ben besiktasliydik. formamizida almisti babam. hayal meyal uzerimde bile hatirliyorum. o zamanlar cocuklara sehir stadinin kapilari acikti. eve belkide cok uzakti ama sahayi sulamak icin su biriktirilen havuzdaki lavralari izlemeye giderdik. bide toprak sahasinda ramazan gunu oynadigimiz bir mac hatiralari costuruyor. mac sonu abimi bilmem ama babam ve annemin ogrenmesinden cekinerek su ictigimi ve zaten baslamadigim orucu sonlandirdigimi hatirliyorum.
o saha bize cok buyuk gelirdi. aynen tutamadigim oruc gibi ve annem senin orucun oglene kadar diyerek su serpmisti yuregime.
ve 23 nisanda cikinca anlamistim yesil sahanin o kadar da buyuk olmadigini. halende fotografi olmasi lazim bi yerlerde. sozun ozu biz buyuduk ve kirlendi dunya.(sanki kirleten biz degiliz)
velhasil uzun giris yaptik ama derdimiz cokda buyuk degil aslinda. yillardir yapilip yapilmadigi sezonun sonuna dogru yorumcular tarafindan tartisilan konu simdi mahkemeye dusmus ve bazi ilgili/ilgisiz kisiler mapus dami altina girme oncesi nezerathane cayi iciyorlar.
ve biz berbat gecen bir sezonun sonunda allahim sana sukurler olsun yine yuzumuz ak cikmaya yakiniz diyebiliyoruz.
fakat sunuda unutmamak gerekir ki daha oncede belirttigim uzere bizde zemzemle yikananlardan degilizdir.
fakat hicbir zaman ukala fenerlide olmayiz.
konuyu biraz daha yorumlamak gerekirse bu yazi cok uzar gider ve biz o cok anlatip cok yanilanlardan olmamak icin konuyu burda kapatip sucu kim yaparsa yapsin suctur ilkesini sadece ekmek calan ac ve korsan kitap okuyan kisi haric diyerek gelistiriyoruz.
 kisaca not dusmek gerekirse
adli sureci cemaate baglayanlar var
neden bizden basliyo diyenler var
kendisi yapmamis gibi oh olsun diyenler var
yapsada aziz in yanindayiz diyenler var..............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder