Salı, Temmuz 12, 2011

ve aslan kukreyerek topa girer

sanirim daha uzunca bir sure baska konuya giremicez. sporu sarsan sike iddialari ile adalete olan guvenimiz tavan yapmisken, beklicez olarak verilen ve gulerek okunan karar sonrasi yine karanlik devlet dusuncelerine sevk etti bizi. yani itiraf etmek gerekir ki yargiya olan guven ve inanc bize uygun karar verip vermemesine gore degisiyor. bunu bi yere koyalim.
hikaye anlatilirya allah sevdigi kulunun once esegini caldirir sonra buldururmus. bu ornekten yola cikarak benzetmeleri yapalim esek bildigin kupa, sampiyonluk avrupa bileti misali bir nimeti gosteriyor. allahin sevgili kulu fener oluyor, sevilmeyen ise adi gecmeyen diger takimlar. (benim acimdan gs) once ligden dusup avrupaya veda ettiler. sonra - 30 cezasi dusunuldu su an icin ise bi haci demedigimiz kaldi.
bu noktada olayi birakip nokta bir karar vermemiz lazim. oyle yada boyle karar ne olursa olsun turk polisine turk yargisina ve turk devletine (iktidar kim olursa olsun) guveniyormuyuz guvenmiyormuyuz. bunu oncelikle soylememiz lazim ki yanar doner kisilerden skora endeksli yorumculardan olmayalim.
ben basit bir vatandas olarak buna evet diyorum. daha dogrusu demek istiyorum. yoksa elimdeki tum yasam ekipmanlari (umut, istek, arzu, iyiniyet.....) yok olacak. yillarca kurtlar vadisine inanmamamda bu sebeptendir. eger gercekten hayat buysa biz niye yasiyoruz ki.
bu anlamda daha onceki yazilarimizda cok defa soyledikki bize cok yakin olan lacivertler oldugu gibi cok uzak kirmizilarda oldu. mumkun oldugunca tepki verecegim kararlari alirken kimsenin etkisinde kalmamaya calistim
unal aysal in ve uA nin aciklamasi benimle ayni yonde oldugu icin desteklerim ancak. cunku yaptiklari soylemlerin benzeri benim beynimin icindeki tilkiler tarafindan gorulmustur daha once. yoksa vay anam baskan cosmus uA kukremis diye degil. ki zamaninda (cok degil bir onceki baskan zamaninda) ne baskani biraktik ne uA yi. elimizden geldigi kadar dogrunun yaninda olmaya calistik. (gorebildigimiz kadariyla)
kendimi neden aciklamaya calisiyorsam. bunun yerine iki kufur sallar 3 tehdit eder ve suclamalari inkar dahi etmiyen baskanimi veya yoneticimi desteklerdim. veyahut daha olaylar seslendirilmeden dedikodusu ortaya cikmis bir futbolcuya gecenin bilmem kacinda karsilama toreni hazirlardim tam kadro.(es es  serbest birakilsa dahi sozlesmesini iptal etti adi karisan futbolcunun). 
evet olayin birde o yonu var. takimlar adi gecen veya tutuklanan isimler ile yollarinida ayirabiliyorlar. ama bu suyun karsi tarafi (tarihte bile korler ulkesi olarak gecer)................ 
bende cosmusum desene iyi dolmus icimiz. daha da cok yazilir ama biz yavastan gecelim isimize gucumuze,
nasilsa baskan ve uA gorevi ele aldilar. burda baskani veya uA yi koruyacak kollayacak aciklamalar yapmicam cunku etrafta simdi 1 hafta once konuyu konusmucaz diyen baskanin bugun neden konuya daldigi sorgulanacak. bilemeyecekler veya bilmek istemeyeceklerki ogun dogru olan oydu bugunde dogru olan bu. madem siz sartlari degistirip yanlisi dogruya cevirip adam seciyonuz birakin 1 hafta arayla 2 dogru yapan baskan bizim olsun...........(adamin ismini de halen tam bilmiyom unal mi unsal mi etiketlerde ikiside var, nasilsa kimse okumaz)

Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder