Pazartesi, Ocak 16, 2012

hakkaride bir mevsim

"Yolcu bir gun yolunu yitirirsen, artik eski yolunu bulmaya calisma. yeni bir yol ara kendine."
"Insanoglu kendine yetmesini bilseydi, onemli bir sorunu cozumlemis olurdu"
"Bir filozof gibi konusuyorsunuz." "Yaniliyorsunuz. ah siz de yaniliyorsunuz, dedi ihtiyar suryani. Tam tersine. Bir kitapci gibi konusuyorum."
"Yazdiginiz hic bir seyi silmeyin, yanlis da olsa silmeyin, ben de oyle yaziyorum, yanlislarimin ustunu cizmeden yaziyorum. ilerde birgun, kendi yanlisimi, yaptigim yanlisi gormek icin."
"Elbet sabah olur, zamani gelince, elbet, yalniz kentlerin, denizlerin, duzluklerin ustunde dogacak degil ya gunes, elbet, burda da, oldugumuz yerde de, karlarin, buzlu kayalarin ustunde, agacsiz ciplak daglarda da dogar gunes, tum guzelligiyle, tum korkuncluguyla."
"Burda, gelen gelir, alan alir, vuran vurur, vurulan olur. Kim vurdu? diye sorarsin. Kimse bilmez. Herkes bilir. Hicbiri agzini acip soylemez. Birakirsin. Cunku vurani bir baskasi vurur. Diyeceksin ki, peki hukuk nerde, kanun nerde? Dagin hukuku, kanunuda bu, ogretmen"
"Acarsin pencereni, bakarsin, karsi tepeden, yukseliyor gunes. al isinlari karlarin ustunde yansimakta. Birgun daha basliyor, dersin. Gece bitti, dersin. Uykusuz, uykulu, dussuz, korkulu duslerle dolu bir gece daha bitti, dersin. Sancilarla dolu bir gece daha bitti ya, gene sabah oldu ya, dersin. Cok sukur gene sabah oldu, dersin. Gunesin yukselisini, gozle gorulen yukselisini izlersin bir kez daha, daha yuzlerce gun izleyecegin, baskalarinin binlerce, binlerce gun izledigi gundogumuna, sanki yeryuzunun ilk gundogumuna tanik olan, ilk yaratikmissin gibi bakabilirsin."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder