Cuma, Mayıs 20, 2011

aile saadeti

bir tatil gununun guzelligini anlatan bir video. tabi her yasa gore bu guzellik degisecektir. bir tatil gunu yasin gelince gidilecek macta bundan daha zevksiz olmayacaktir. ama henuz altinda bez ile emeklemeye calisirken cekilecek en iyi goruntulerden biri. butun gunumuz nerdeyse senle gecti zaten. erken kalktik baba ekmek almaya gidince sende annen (bu durumlarda ona sarikiz diyoruz) ile emistiniz. senin uyumanla bizim 10 numara kahvaltimiz basladi. 51 derece sicakta gidilen cuma namazi bize imanin ne demek oldugunu ogretti yine. inancin ugruna cekilen eziyet demiyelimde. yasanan zorluklari tekrar hatirlatti bize. inanmayan birisinin kendini boyle hissetmesi herhalde baya zordur. ayni zorluklari yasayan insanlarla bir amac ugruna bir araya geldik. ortak paydamiz olan allah sevgisi bulusturdu bizi camilerde. 
oturup inanc ve inancsizlik adina makale yazacak degilim ama sunu bilmeni isterimki ben inancimla mutluyum. ama hicbir zaman anlayamadim. inancim mi beni olusturdu? benmı  inancini yasayan biri oldum.?
hos yasamak dedigimizde ramazanda oruc gunde 4 vakit zamaninda kilinan namaz. (sabah namazlari hep kaza hep kaza) bide kazandiklarimizdan mumkunce kurtulmaya calismak. yoksa ahirete ve meleklere inanmak zaten kolay geriye kalan hac vazifesinide oyle boyle yapabilirsek imanin sartlari bitmis oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder