Salı, Mayıs 03, 2011

super guc dedikleri

yandaki fotografta dunyanin yoneticilerini goruyoz. tabi soylentilere gore bunlarda kukla. bunlarinda agababalari var. secilmek icin birilerine yaranmak zorundalarmis. kuklalarin yonlendirdigi kuklalarda bizim gibi yeni yetme ulkeler oluyor.
anliyacagin bu siyaset baya bi karisik. fakat kukla en onemli teorilerden dusuncelerden biri yoneteciler icin. isimize gelmeyen bir durumda yaftayi yapistirmak icin cok iyi bir sebep.
neyse zamaninda bu masada oturanlar bosnaya goz kapamisti. kapamaktan yorulan gozlerini irakta actilar. simdide kendilerine yapilan teror saldirisinin musebbibi dedikleri usame bin ladini oldurmuslerki o usame bizim literaturumuzde saygı duyulan biridir. tam takip etmedim haberleri cunku bu tur seyler basinda amerikanin buyuk basarisi olarak gosteriliyor. benim gibi silahin her turlusune ve hangi elde olursa olsun karsi cikmis biri icin olene rahmet dilemekten ve uzulmekten baska bi cikis yolu yok. adam iyidir kotudur ona bisi demem. ama su varki amerika gibi guclu degildir sirf bu yuzden bizden sempati gorur. degirmenlere karsi yuruyen bir adamdir anliyacagin.
amerikanin karar odasi yukardaki fotoda. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder