Cuma, Mayıs 13, 2011

allaha (cc) guvenmek

Kayit yine dogdugun gune ait. Cok duzgun olmasada sana ait ilk teknik ve fiziksel bilgileri vermeye calistik. Ama ilk kamera karsisina gecenlerdeki  gibi sende bir heyecan vardi bende ise ilk cocugunu eline alan babanin gururu. Annen ise mutlu bir yorgunluk icindeydi. Digerleri yalan yanlis olsa bile annen hakkinda soyledigim goruntuden de  anlasilacagi uzere gercek
Yani 09.03.11 sabah 08 10 dan sonraki bir saat. senin dogumun bize (ki dogumun sonrasi japonya deprem ve tsunami ile baya ugrasti)  acayiplikler yasatmisti. Hangisinden baslasam bilinmez. En ilginclerinden biri bugun sonuclandi nihayet. Kisaca anlatmak gerekirse doguma gelecegim hafta icersinde bir iscimiz elini kirdi. Kendi sigortasi vardi ama isler karisti ve bu adamin bi sekilde sigortanin odemiyecegi bir yere gitmesi gerekti. fakat gerek duyulan para nerden bulunacakti. zaten iyi bisi icin aranirmi muhasebeci. yine beni buldular kapanan kapilarin ardinda. bende biliyorlar bir hayir diyememe hastaligi var yabanciya karsi. allaha guvendik demiyelimde. allaha sigindik yine ve verdik karti. ve acil hastamiz (Orasida komik sirketin sihhiyecisi gelip acil gitmesi lazim diyordu olaydan 5 gun sonra.)  benim ucaga binmeye yani tc ye gelmeye karar verdigim gun girdi ameliyata.  
Kapitalizmin en guzel orneklerini veren sirket yonetimimiz birakin para vermeyi arac bile ayarlamadigi icin otobus kartlarimda kredi kartimda hastanede ameliyat olan adamin cebindeydi. Sabah 8 de baslayan karta ulasma cabalarim ancak ben artik yeter gider biletimi nakit alirim demeye geldikten sonar sonuclandi 20 30 da ucacak ucak icin 16 da ancak alabildim biletimi. Ettigim kufurlerde cabasi.
Ve bugun o hastamizin tum parasini sigortadan almak nasip oldu. Ve ilginctir her islemimizde mutlaka birseyler keserlerdi. Bu sefer 2000 dolara yakin parayi tak diye odediler. Bizede sasirmak kaldi.
Belki baska bir gunde terminalde nasil kaldigimi ve doguma nasil yetisemedigimi anlatirim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder